Häng med på Täby galopp, med westerntouch!

Start / Permalink / 1
 
Jag och Poncho fick möjlighet att känna på banan på fm, och vi ska villigt erkänna att vi allt testade på en raksträcka i full galopp, tyckte vi iaf, tror dock inte att det 2 galopptränarna som var ute samtidigt var lika impade av farten, eller för ett det kom en galning i hatt med mobilen i högsta högg för att föreviga ögonblicket :) 
 
Sen var det möte med de ansvariga och kort genomgång av tidsschemat, som är per MINUT, puuuuhhh, här hinner man knappt ta av sig bootsen. 
 
 
Min och Ponchos första punkt för dagen var rasparaden, där vi började gå i ledvolten, medans Marty presenterade de representerade raserna, från USA. Dock med Wilma i täten som inte är från Usa ;). 
 
 
När presentationen var klar var det dags att gå ut på banan, med flaggor vi fick i tunneln av Peter De Wos. JAg fick Marie Edlund som team mate. 
 

Vi fick bära amerikanska flaggan. 
 
 
 
 
 

Sedan fick vi ställa upp oss på en rad, och varje ekipage fick en presentation. 
 
 
Oppppps, man fick inte stå på det klippta gräset, SÅG det nu :) Men Poncho glad iallafall. 
 
 
Vi gick ut i publiken och mixade oss med barnen lite, som fick prova sadel och fota med min hatt. 
Det blev en lååååång kö, så mamma fick agera stop till slut, så Poncho kom undan solen lite, innan hans första uppvisning.
 
 
 
Ny duschad och lite pause i skuggan med kraft och vatten, men det är bara gräset som smakar :) 
Sen var det dags att byta om och prova lite med vår ko, Poncho hängde på direkt, när Kajsa började gå. YES kännde jag, detta kan ju bli bra! Jag och Kajsa hade aldrig testat detta innan heller, så det var lite så att Kajsa skulle förstå också.
 
Efter dom fått på mig headsetet (jag lyckades trassla in det i håret 2 gånger), så var det dags för cutting uppvisning med min ko Kajsa, ras: lilla syster.
 
 
 
 
Lite kort presentation av oss och sen vad vi skulle göra, som jag samidigt berättade när Kajsa började gå, så man fick ett flyt i det. Berättade super super kort om, hur vi sätter upp, vad som ska ske när vi lagt ner handen, hur man vill att hästen ska gå m.m. Inga krångliga ord, utan väldigt väldigt basic, precis det jag praktiserar som en glad amatör.  
 
 
 
 
 
Givetvis vände kossan rumpan till, så vi kunde avsluta :) 
 
 
När Kajsa väl sprungit ett par vändor, så kommer min ene son in på banan helt plötsligt, som inte alls var planen, då kunde man ju ana ugglor i mossan. Poncho "hockade" upp med honom direkt, så det blev inget avbrott, utan han var med på noterna, och sonen han ÖSTE PÅ med snabba vändningar och Poncho HÄNGDE PÅ.... 
 
.... i ena vändningen fick han mig ur sitsen och ur balans, TUR man satt kvar. Inte lust att bjuda på tårta till 3000 personer direkt :) 
Frågade sonen efteråt om vad som fick honom att gå in, då han är: 
1. Är hästallergisk (funkar vara med utomhus) 
2. Inte direkt intresserad av mammas ridning 
Han tyckte att kossan sprang för sakta..... 
 
 
 
 
Poncho buggar o bockar för applåderna 
 
Kossa fick vi ta med oss ut 
 
 
Poncho, Jag och Syster (ko) Kajsa var nöjda med stil......
 
 
Blev en del frågor på väg upp från arenan 
 
 
Utanför var vi lite mer nöjda utan stil :) 
 
 
Skoj med alla som tog sig tid och frågade, det var mycket frågor kring vart man kunde träna Western runt Stockholm, mycket frågor om Poncho. 
 
 
 
 
Vi passade på att kolla på Quarter racet också, ute på läktarområdet, innan det var dags att svida om. Bara popcorn som saknades.
 
 
Superhorse och superwoman, skulle avsluta uppvisningarna ifrån Western gänget. 
 
 
Redo! Väntar på start tecken för att komma in
 
 
Nerför entreen och fick göra så gott det gick inne på banan, då det var väldigt tight, så man kunde inte göra en normal volt, Banan är lång, men inte bred. Poncho kämpade på i den djupa sanden, kan inte vara mer än nöjd med denne fantastiske häst. 
 
 
Godnatt, och tack från Täby för detta året!
 
 
 
 
Till top